Wednesday, August 18, 2010

Aktiviti lepas sahur

Alhamdulillah, hari ni dah 8 hari kita berpuasa... nikmat dan rahmatNya banyak sekali...

well.. aktiviti lepas sahur untuk mengelakkan diri dari tertido kembali ialah menjahit laa... seronok gak coz idok lee mata ni layu jek menanti masa untuk bersiap g keje... malam mmg tak daya nak menjahit laa coz bila kul 10 jek mata dah takleh bukak lg.. lagipun time tu aje nak layan aisyah n rest sekejab.. bila bangun sahur 4 lbh tu terus aje laa berjaga...

antara aktiviti yg sedang / telah dibuat sepanjang 2,3 hari ini ialah siapkan dress baru utk aisyah.. dah hampir siap.. tinggal nak jahit kat bawah gaun aje lagi.. so, insyaAllah pagi esok dah ready utk dipakai.. bole lee melaram time g kuantan weekend ni.. hehehe... tak sempat raya? ishkkk.. baju nak raya kene buat last week ramadhan coz bila siap cepat terus nak pakai.. so dah tak 'baru' lagi nanti baju tu...

dan antara yg lain yg perlu dilunaskan ialah 2 pasang baju melayu anak makteh - si amin tu... ishhhkkk.. bab baju melayu ni kureng mahir sket.. so rasenya it will take time gak tu.. hopefully sempat lee siap. Hubby punya kain pun lum beli lagi..hehehe.. silap2 beli ready made aje.. bule gitu? terukkan??.. mine? rasanya raya tahun ni tak pakai baju kurung dah.. tak muat kot, nak buat sayang pulak kain nnt dah bersalin sure tak pakai punya.. so, beli jubah jek or buat jubah... hmmmm takde materials yg sesuai kot nak buat jubah sendiri.... lagi satu yg wajib siap seblum aidilfitri ialah 4 pasang baju kurung si cilik Damia n Dhia... si mamanya paksa jugak suruh buat.. semalam dah belek2 sample baju.. ok laa coz kecik cinonit aje so cepat kot... takde aral minggu ni buat pola n potong kain (part yg paling malas n leceh) than bab jahit tu senang jek.. time ada masa bole jek mencelah jahit sket2.. so, kene charge extra sket coz ada paksaan disitu.. hehehhe... kalu ada kain extra nak buatkan depa dua org tu beg kecik or scrunchie... kalu ada masa laa.. tak janji ok...

entry kali ni takde gambar... model mogok lapa.. hahaha... time posa ni 'sekat' aktiviti makan dia gak supaya jd slim utk pakai baju raya nanti.. dan dia pun sanggup dengan hanya makan roti n minum susu dan milo aje masa siang hari.. time berbuka puasa... makannya ngalahkan kite yg berpuasa... itulah lagaknya si princess seorang itu... apa2 laa kan.. asal dia hepi udah lee

1 comment:

  1. hi, hope it's ok to contact you here. we would love to include your blog on our giveaway search engine: giveaway scout (http://www.giveawayscout.com). have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, josh

    ReplyDelete